Veel Gestelde Vragen (VGV)

Hieronder een overzichtje van een aantal veel gestelde vragen.

Waarom moet ik voor hosting bij Oostwest betalen?
Kunnen jullie ook domeinnamen aanvragen?
Wat doen jullie als ik niet (op tijd) betaal?
Kan ik als particulier ook een Nederlandse domeinnaam hebben?

 

En de antwoorden :

Waarom moet ik voor hosting bij Oostwest betalen?

Wij leveren hosting diensten op het Internet. Daarvoor onderhouden we een aantal servers. Die servers kosten geld. Dat geld kunnen we op een aantal manieren verdienen. Grofweg zijn er twee mogelijkheden :

1) De andere keuze : We sluiten contracten met een aantal adverteerders. We bieden aan onze klanten onze hosting services tegen een bodemprijs aan. We zorgen dat onze Internet verbindingen een kleine bandbreedte hebben. En we plaatsten allerlei mooie banner advertenties op de thuispagina's van onze klanten. We gebruiken verkeersgegevens van onze klanten om een goed inzicht te krijgen in wie waar in ge´nteresseerd is. En die gegevens verkopen we ook. Op deze manier betaalt onze klant op een andere manier.
Wij vinden dat niet de goede weg. Dat zouden we zelf ook niet willen.

2) Onze keuze : We sluiten een contract met onze klanten. We vragen hiervoor een vergoeding. De klant kan kiezen hoe groot of hoe klein de server moet zijn. Wij zorgen dat de pagina's van onze klanten terechtkomen op servers met een uitstekende verbinding naar het Internet. We leveren prima support. Wij genereren op geen enkele manier reclame in of op de pagina's van onze klanten. We gebruiken verkeersgegevens van onze klanten op geen enkele andere manier dan voor het afrekenen van het hosting contract met onze klanten. En we gaan vertrouwelijk om met de gegevens van onze klanten.

Wij bij Oostwest denken dat we hiermee in een behoefte voorzien. En voor klanten die het graag gratis hebben zijn er alternatieven genoeg.

Kunnen jullie ook domeinnamen aanvragen?

Ja.
We zijn lid van de stichting SIDN en kunnen dus .NL domeinen voor derden aanvragen. We hebben machines waarop we de DNS voor deze domeinen kunnen draaien. We kunnen domeinen hosten.
We kunnen verder ook .com .net .org .biz .info .be .eu .de of .tv domeinen aanvragen en beheren voor onze klanten.

Wat doen jullie als ik niet (op tijd) betaal?

Bij niet tijdige betaling rest ons weinig anders dan de service voor de bewuste klant te stoppen. Doordat onze prijzen scherp zijn, kunnen we het ons niet permitteren om veel tijd (en dus : geld) te besteden aan mensen die te laat betalen. Dit is niet in het belang van onze overige klanten, en dat zullen we daarom ook niet doen. Eenieder kan nagaan hoe lang betalingen duren en kan dus tijdig betalen. Als iemand hier moeite mee heeft, kan hij of zij ons machtigen. Dan betaal je automatisch 'op tijd'.
Natuurlijk zijn er overmachtsituaties denkbaar. In dat geval kun je altijd contact met ons opnemen om daar over te praten. Maar in principe geldt: niet betalen = geen service. Zie hiervoor ook onze Voorwaarden.

Kan ik als particulier ook een Nederlandse domeinnaam hebben?

Ja, ook voor particulieren is het gewoon mogelijk om een .nl domeinnaam te registreren.


©Ropaco Internet Services