Waarom Oostwest?

Introductie

Je kunt je afvragen waarom je zou willen hosten bij Oostwest Hosting, en niet bij een van onze concurrenten.
Ons antwoord daarop is eenvoudig.
Oostwest levert een betere service dan de concurrentie, tegen een lagere prijs.
Hoe en waarom wij dat kunnen doen leggen we verderop uit.
Maar laten we eerst eens iets meer vertellen over ons bedrijf, Oostwest Hosting Services.

Waarom bestaat Oostwest eigenlijk?

Anno 1999:
Oostwest bestaat om de volgende reden.
Wij hebben al enige jaren ieder ons eigen automatiseringsbedrijf. Voor deze bedrijven wilden we op een gegeven moment graag twee Websites bouwen, om ons zodoende ook op het Internet te kunnen presenteren.
Dus hebben we eens rondgekeken hoeveel dat zou moeten kosten. En dat was een behoorlijk bedrag. Voor een beetje schijfruimte en een beetje bandbreedte ben je al gauw tussen de € 50,- en € 250,-per maand kwijt.
Als je een eigen domeinnaam (bijvoorbeeld www.frietvanpiet.nl) in Nederland wil registreren (een .nl naam dus) komt daar nog eens € 75,- tot € 150,- per jaar bovenop.
Nou hangen wij, net zoals vele anderen met ons, vaak rond op het Internet. En daar kom je leuke aanbiedingen tegen. Van allerlei Amerikaanse hosting bedrijven. Voor US$ 9,95 per maand je eigen website. Meer ruimte en meer bandbreedte dan Nederlandse accounts die 20 x zo duur zijn. Ongelofelijk.

Dat begrepen we niet goed. Waarom is dat in Nederland toch zo duur?

We zijn dat eens gaan onderzoeken en leerden een aantal dingen :

1) Bandbreedte is in Europa vele malen duurder dan in de Verenigde Staten.
2) Serverhuur is in Europa duurder dan in de Verenigde Staten.
3) Onze collega Hosting Providers hebben nogal eens de neiging om verschrikkelijk duur te zijn met bijvoorbeeld het registreren van domeinnamen; het feit dat dit in ons land is voorbehouden aan leden van de stichting SIDN wordt door sommige van die leden behoorlijk uitgemolken...
4) Het is bijzonder ingewikkeld en duur om een Nederlandse Hosting Provider zover te krijgen dat deze jouw domeinnaam voor je registreert, en vervolgens zijn nameservers laat wijzen naar een server ergens anders in het Internet (zoals bijvoorbeeld een server van zo'n goedkope provider in Amerika). Hiervoor worden soms belachelijke prijzen gevraagd.
5) De US$ 10,- per maand aanbieders leveren nooit de geboden bandbreeedte en gaan ervan uit dat niet iedereen zijn volledige schijfruimte gebruikt. Tenslotte is bandbreedte wel goedkoop, maar niet gratis; ook in de USA moet per Mb afgerekend worden.
6) Alle buitenlandse providers willen via een credit card gemachtigd worden om de serverhuur en de eventuele extra kosten voor bandbreedte te kunnen incasseren. Het is niet altijd even makkelijk om vanuit Nederland te bekijken of dat terecht of onterecht is. Gewoon een factuur ontvangen voor geleverde diensten is er niet bij. Dat is iets wat bedrijven en particulieren in Nederland niet altijd een even goed idee vinden.
7) Hosten op een server in de USA is nauwelijks langzamer dan een server in Nederland. Dit heeft te maken met het feit dat het Internet een steeds grotere bandbreedte krijgt, en dat piektijden in Nederland niet samenvallen met piektijdden in de USA.
8) Als je wilt hosten op een server in de USA, moet je je DNS ergens regelen. Als je dat door een Nederlandse Hosting Provider laat doen, ben je vrijwel altijd duur uit.

Dit alles in overweging nemend vroegen wij ons af of het geen goed idee zou zijn om in Nederland hosting aan te bieden aan particulieren en bedrijven, op servers die zich fysiek in de USA bevinden, waardoor het kostenvoordeel aan de klant kan worden doorgegeven. Tarieven zouden dan lager kunnen zijn, terwijl de kwaliteit hetzelfde blijft of zelfs beter wordt.
Voor onze klanten zou een verder voordeel zijn, dat ze te maken hebben met een Nederlands bedrijf, met een adres, een fax en een telefoon in Nederland, waar ze worden afgerekend in euro's, gewoon met een acceptgio of een overschrijving.

Hiermee was het idee voor Oostwest Hosting Services geboren.

En deze website is het resultaat. Inmiddels zijn de tarieven in Nederland voor bandbreedte ook behoorlijk gedaald, vandaar dat onze servers tegenwoordig ook bijna allemaal in Nederland staan.

Waarom denkt Oostwest te kunnen concurreren op kwaliteit?

Ten eerste denken we dat we kwalitatief beter zijn dan de concurrentie omdat we heel goed begrijpen wat onze klanten eigenlijk willen. Dat is namelijk precies hetzelfde wat wij in eerste instantie zochten voor onze eigen bedrijven. Gewoon goede Webhosting tegen een normaal tarief.
Dat is dus iets anders als het gevoel wat je krijgt bij aanbiedingen van sommige van onze collega's. Die gaan ervan uit dat ze iets verkopen met heel veel vraag en heel weinig aanbod, waardoor prijzen soms tot irreëele niveau's stijgen.

Ten tweede doordat we werken met goede co-location en dedicated-server partners in de USA en Nederland, waardoor we weten dat we in technisch opzicht zeker niet onder hoeven te doen voor onze collega's.
Zaken als 7x24 uur server monitoring, preventive server maintenance en no-break installatie zijn allemaal goed geregeld.
We gebruiken onze eigen DNS servers (een in de USA en een in Nederland) die we zelf beheren en zelf onder controle hebben. We zijn lid van de stichting SIDN, en kunnen dus .NL domeinnamen voor derden registreren.

Ten laatste doordat wij zelf voldoende ervaring hebben opgedaan in de afgelopen jaren om te durven stellen dat we veel verstand hebben van het Internet in het algemeen en hosting in het bijzonder.
We hebben Internet zien groeien van iets waar je alleen maar met een Unix prompt iets op kon doen, tot het universele netwerk dat het nu is.

Hierdoor zijn er nog maar weinig vragen waar we geen antwoord op weten, hetgeen onze klanten natuurlijk ten goede komt.

 


©Ropaco Internet Services