.tv domeinen

Inleiding

Voor de registratie van een domeinnaam in het .tv Top Level domein wordt geen onderscheid gemaakt tussen registratie voor particulieren en registraties voor bedrijven.
Deze pagina geeft een overzicht van de verschillende mogelijkheden als ook de kosten die hiermee zijn gemoeid. De prijzen op deze pagina zijn dollarafhankelijk en zullen daarom af en toe worden gewijzigd.

Registratie van een .tv domein

De registratie van een .tv domein is een verhaal apart. Zoals waarschijnlijk bekend heeft een slimme Amerikaan de rechten op het gebruik van het Top Level domein van het eiland Tuvalu (een tropisch eiland in de stille oceaan) voor de komende 5 jaar opgekocht voor een bedrag van 10 miljoen dollar per jaar. Waarom Tuvalu? Omdat de ISO landencode van dit eiland 'tv' is. Waardoor het Top Level domein de extensie '.tv' krijgt. En daar zag deze man wel handel in....

Hij heeft nu het recht om domeinen te verhuren in het .tv domein. Dat betekent dat hij kan vragen wat hij wil. Zo is het domein business.tv op dit moment in de markt voor het lieve sommetje van 1.000.000,- US dollar (ja: 1 miljoen) per jaar. Dat betekent dat je dat ieder jaar opnieuw moet betalen.

Enfin, de minder gewilde .tv domeinen zijn voor prijzen vanaf € 50,- (ex. btw) beschikbaar. Indien je interesse hebt in het huren van zo'n .tv domein laat dat ons dan weten.

Prijzen in euro's (€)

De hier genoemde prijzen zijn de vermelde prijzen gegeven voor de gewone (niet High Profile) .tv domeinen. Voor namen die uit het (Amerikaanse) woordenboek komen en andere zogenaamde 'High Profile' registraties gelden nader vast te stellen bedragen.
Genoemde bedragen zijn daarom altijd een indicatie, de definitieve bedragen worden bij het afsluiten en verlengen van een contract voor registratie op papier gezet.
De .tv domeinen kennen een minimale registratieperiode van 2 jaar; een domein kan naar wens meteen voor meerdere jaren tegelijk geregistreerd worden met een maximum van 10 jaar. De prijs wordt dan het bedrag dat in de tabel per jaar staat aangegeven maal het aantal jaren dat het domein wordt geregistreerd (en dus met een minimum van 2 jaar)

Na het verstrijken van de registratieperiode moet rekening worden gehouden met een jaarlijkse stijging van de tarieven met 5% voor het continueren van de registratie. Dit wordt bepaald door het bedrijf wat de .tv domeinnamen uitgeeft en gebeurt niet altijd.

 
 
.TV
Domein met hosting bij Oostwest *
Klant regelt zelf .TV domein, met hosting bij Oostwest *
.TV Domein zonder hosting bij Oostwest
Registratie per jaar
€ 50,-
Doet klant zelf
€ 50,-
Verhuizing naar nieuwe provider
Doet klant in principe zelf
Doet klant in principe zelf
Doet klant in principe zelf
Overdracht domeinnaam naar andere houder
Doet klant in principe zelf
Doet klant in principe zelf
Doet klant in principe zelf
Alleen het domein opnemen in onze DNS tabellen, per jaar :
(Dus de klant regelt dan zijn eigen aanvraag bij de .tv domeinregistratie)
Niet van toepasing
Niet van toepasing
€ 12,- per jaar
Wijzigingen in onze DNS tabellen
(bv bij nieuwe webserver of mailhost)
2x per jaar gratis, daarna
€ 10,-
per keer
2x per jaar gratis, daarna
€ 10,-
per keer
2x per jaar gratis, daarna
€ 10,-
per keer

Alle prijzen zijn per domein, in euro's en exclusief BTW.

* De prijzen met hosting zijn exclusief de bedragen verschuldigd voor het bijbehorende Hostingabonnement. We laten je helemaal vrij in de keuze om een via Oostwest geregistreerd .tv domein al dan niet bij ons te hosten.


©Ropaco Internet Services