Sitehosting zakelijk en particulier

Algemeen

Bij hosting van websites wordt geen onderscheid gemaakt tussen zakelijke en particuliere klanten. Dezelfde voorwaarden gelden voor beide categorieën.

Voorwaarden

- Een website wordt gehost op een virtuele machine. Per hostingcontract krijg je de beschikking over 1 virtuele machine. De configuratie per virtuele machine is afhankelijk van de prijs. Zie hiervoor de tabel verderop.
- De minimale eerste contract periode is 6 maanden. Hierna kan er verlengd worden per periode volgens de tabel.
- Extra bandbreedte kost € 5 (ex. BTW) per (deel van) 1 Gb per maand. Indien je verbruik gedurende een maand de 80% grens nadert ontvang je een e-mail. Bandbreedte verbruik wordt per kalendermaand afgerekend. Niet verbruikte bandbreedte kan niet opgespaard worden voor volgende maanden.
- Extra diskruimte kost € 5,- (ex. BTW) per (deel van) 10 Mb per maand. Indien de door jou gebruikte ruimte gedurende een maand de 80% grens nadert ontvang je een e-mail. Extra diskruimte wordt per kalendermaand afgerekend. Niet verbruikte diskruimte kan niet opgespaard worden voor volgende maanden.
- Wekelijkse backups van de data op je website kunnen gemaakt worden voor een extra bedrag van 10% van de bruto hosting fee. Dus op een Milli site heb je voor € 18,- extra (per jaar) een wekelijkse backup van je data. Dit betekent ook dat er standaard geen backups van sites worden gemaakt.
- Setup kosten vervallen bij het afsluiten van een jaarcontract dat via een automatische incasso wordt betaald. Alle betalingen dienen vooraf te geschieden per contract- of verleng-periode.
- Voor een beschrijving van de diverse e-mail mogelijkheden kun je kijken bij de beschrijving onder Mail-only accounts.

Prijzen in euro's (€)

 
Forward only
Milli
Standaard
Kilo
Mega
Giga
 
Specificaties              
Website? Nee Ja Ja Ja Ja Ja  
e-mail? Nee Ja Ja Ja Ja Ja  
Webmail? Nee Ja Ja Ja Ja Ja  
Pop adressen 0 2 5 10 20 40  
e-mail aliases 0 5 15 30 60 120  
Forward e-mail adressen 0 5 10 25 50 100  
Webmailer Nee Ja Ja Ja Ja Ja  
Auto responders 0 2 5 10 20 40  
Mailing lists 0 2 5 10 10 10  
ftp Nee Ja Ja Ja Ja Ja  
Mysql Nee Ja Ja Ja Ja Ja  
Perl Nee Ja Ja Ja Ja Ja  
PHP Nee Ja Ja Ja Ja Ja  
Statistisch overzicht sitebezoek (wusage) Nee Ja Ja Ja Ja Ja  
               
Hard disk ruimte (Mb) 0 Mb * 50 Mb 150 Mb 300 Mb 600 Mb 5000 Mb  
Bandbreedte Gb/maand 0 Gb * 5 Gb 10 Gb 20 Gb 40 Gb  100 Gb  
               
Kosten:              
Prijs per maand € 2,50 € 15,- € 20,- € 35,- € 65,- € 125,-  
Setup/administratie kosten (eenmalig) € 15,- € 30,- € 30,- € 30,- € 30,- € 30,-  
Contract periode
6 maanden
6 maanden
3 maanden
3 maanden
3 maanden
3 maanden
 

* In een forward-only contract zit voldoende schijfruimte en bandbreedte inbegrepen om de forwardpagina te ondersteunen.

- Een forward only account houdt in dat als je bij ons een domein hebt geregistreerd, je voor dit domein een forward pagina krijgt op een van onze servers. Deze pagina, die aan je domeinnaam hangt, is leeg maar zal, als ernaartoe wordt gesurft, de internet gebruiker automatisch doorschakelen (forwarden) naar een andere website. Deze andere website kan overal staan. Een Forward-only account is een oplossing voor mensen die elders al een website hebben onder de domeinnaam van een andere provider (bijvoorbeeld 'www.xs4all.nl/~mijngebruikersnaam') en daar graag naar willen verwijzen via een echte, eigen domeinnaam. Een DNS verwijzing is in dit geval niet voldoende.


Korting:

Indien je meerdere sites bij ons afneemt krijg je korting over het bedrag dat je voor websites aan ons verschuldigd bent.

Aantal Sites Korting :
1 site 0 % 
2 sites 5 %
3 sites 10%
4 en meer sites 15%

- De korting wordt berekend aan de hand van het aantal websites onder jaarcontract dat iemand van ons heeft afgenomen op het moment dat een factuur wordt opgesteld en gegeven over de verschuldigde bedragen voor website(s) die op die factuur voorkomen.
Dat is een lange zin die ik aan de hand van een voorbeeld uit zal leggen:

- Kortingen gelden alleen voor websites waarvoor een jaarcontract wordt afgesloten.
- Kortingen gelden alleen voor echte websites en niet voor mail-only accounts, forward-only accounts en andere producten van Ropaco Internet Services.

 

Het aanbrengen van klanten

Door het aanbrengen van nieuwe klanten kan een bestaande klant een aanbrengpremie verdienen. Deze aanbrengpremie heeft een waarde van een (1) maand hosting fee van de nieuwe klant.
Bijvoorbeeld: als je een klant aanbrengt die een 'standaard' site bij ons gaat hosten dan krijg je van ons € 20,- (ex. btw) op je rekening gestort.
- De premie wordt uitgekeerd zodra de door jou aangebrachte klant daadwerkelijk heeft betaald. Zowel de nieuwe klant als jij worden geacht om op de hoogte te zijn van deze regeling.
- De aanbrengpremie geldt alleen voor websites en mail only accounts.
- Eventuele tweede en volgende sites van nieuwe klanten geven geen recht meer op een aanbrengpremie. Tenslotte zijn het dan geen nieuwe klanten meer, maar bestaande!

Betalen

Voor vragen over betalen hebben we een aparte pagina betalen gemaakt.


©Ropaco Internet Services