Mail-only accounts zakelijk en particulier

Algemeen


Een aantal klanten hebben aangegeven dat ze ge´nterresseerd zijn in het afnemen van alleen de e-mail functionaliteit van onze webhosting contracten. Ze hebben (nog) geen behoefte aan een echte website, maar willen wel per e-mail bereikbaar zijn onder hun eigen domeinnaam. Aangezien wij een winstoogmerk hebben zijn we tegemoet gekomen aan deze wens door het introduceren van onze Mail-only accounts.
Bij hosting van mail-only accounts wordt geen onderscheid gemaakt tussen zakelijke en particuliere klanten. Dezelfde voorwaarden gelden voor beide categorieën.

Voorwaarden

- De minimale eerste contract periode is 6 maanden. Hierna kan er verlengd worden per periode volgens de tabel.
- Extra bandbreedte kost € 10,- (ex. BTW) per (deel van) 1 Gb per maand. Indien je verbruik gedurende een maand de 80% grens nadert ontvang je een e-mail. Bandbreedte verbruik wordt per kalendermaand afgerekend. Niet verbruikte bandbreedte kan niet opgespaard worden voor volgende maanden.
- Als je meer harddisk ruimte gebruikt dan in je service vorm zit begrepen, verhuis je vanzelf naar een hoger contact. Ook hierover sturen we je eerst een e-mail.
- Setup kosten vervallen bij het afsluiten van een jaarcontract dat via een automatische incasso wordt betaald. Alle betalingen dienen vooraf te geschieden per contract- of verleng-periode.
- Er gelden geen kortingen voor mail-only accounts.

Prijzen in euro's(€)

 
Forward
Micro
Milli
Standaard
Kilo
Mega
Giga
 
Specificaties                
e-mail? Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja  
POP adres(sen) 0 1 2 5 10 20 40  
Mail alias(sen) 0 2 5 15 30 60 120  
Forward adres(sen) 1 2 5 10 25 50 100  
Mailing lists 0 0 2 5 10 10 10  
Autoresponders 0 0 2 5 10 20 40  
                 
Website? Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee  
Ftp? Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee  
Telnet? Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee  
                 
Diskruimte (Mb) 0 10 Mb 20 Mb 30 Mb 40 Mb 50 Mb 50 Mb  
Bandbreedte (Gb/maand) 0,5 0,5 Gb 1 Gb 2 Gb 4 Gb 8 Gb 16 Gb  
                 
Kosten:                
Prijs per maand € 2,-

€ 4,50

€ 9,-

€ 15,-

€ 20,-

€ 38,- € 77,-  
Setup/adminstratiekosten (eenmalig) € 15,- € 15,- € 15,- € 30,- € 30,- € 30,- € 30,-  
Verleng periode 6 maanden 6 maanden 6 maanden 3 maanden 3 maanden 3 maanden 3 maanden  

- Een e-mail 'pop adres' is een echte e-mail brievenbus binnen je eigen domein. Hierin worden de e-mails bewaard totdat je deze ophaalt en leest met bijvoorbeeld Netscape, Outlook, Eudora etc. De e-mails worden bewaard op jouw deel van de harddisk in een van onze servers.
- Een e-mail 'alias' is ook een echt e-mail adres binnen je domein, maar geen e-mail brievenbus. e-mails gestuurd naar een e-mail alias worden altijd doorgestuurd naar een (al bestaand) pop adres binnen je domein en komen dus uiteindelijk ook terecht op jouw deel van de harddisk in een van onze servers.
- Een e-mail 'forward' is ook een echt e-mail adres en ook geen brievenbus. Het verschil met een e-mail alias ligt in het feit dat een forward e-mail doorstuurt naar een ander (buiten je domein liggend) e-mail adres; de mail komt uiteindelijk terecht op een server buiten je domein, bijvoorbeeld op een harddisk bij je inbel provider.
- Een mailing list is een lijst waarop willekeurige Internet gebruikers zich kunnen abonneren door het sturen van een mailtje met daarin hun e-mail adres; vanaf het moment dat ze zijn geabonneerd op de mailing list krijgen ze alle mailtjes die door jou aan deze mailing list worden verzonden. Als voorbeeld van een toepassing voor een mailing list kun je denken aan een winkel die zijn klanten per e-mail wil laten weten wanneer de nieuwe collectie binnen is; ge´nteresseerde klanten abonneren zich op de lijst en zodra er iets te melden valt stuurt de winkel een mailtje via de mailinglist. Alle klanten op die mailing list krijgen nu het mailtje toegezonden.
- Een 'autoresponder' is een e-mail adres dat, zodra iemand er een e-mail naar toe stuurt, een automatische e-mail-response genereert aan degene die de mail heeft verzonden, en ook tegelijk aan de beheerder van de autoresponder (jij dus). Als voorbeeld, stel je hebt een handeltje in tweedehands auto's. Je hebt een lijst met occassions aangemaakt in een autoresponder genaamd occassions@windhandeltje.nl. Zodra iemand nu een mailtje stuurt naar occassions@windhandeltje.nl krijgt die iemand de lijst met occassions automatisch toegestuurd. Verder krijgt de beheerder van de lijst een melding dat die iemand in de lijst ge´nteresseerd is. En dan heb je dus meteen het e-mail adres van die iemand....

Betalen

Voor vragen over betalen hebben we een aparte pagina betalen gemaakt.


©Ropaco Internet Services